IKKUNATEIPIT REVITTIIN VAPAA-AJATTELIJAIN LIITON ENTISEN TOIMISTON IKKUNOISTA (25.4.2012)

Vapaa-ajattelijain liiton entisen toimiston (Neljäs linja 1, Helsinki) suurista näyteikkunoista revittiin ikkunateipit pois huhtikuun alkupäivinä. Teipit kertoivat liiton, Helsingin Vapaa-ajattelijat ry:n ja Kustannus Oy Vapaa Ajattelija Ab:n toimistojen olleen aikaisemmin samassa toimitilassa. Myös liiton vaakuna ja vapaa-ajattelijaliikkeen kansainvälisenä tunnuksena olevat keto-orvokit revittiin pois. Ulko-oven lasiin jäi vielä teksti Vapaa-ajattelijain liitosta.

Myös suurissa näyteikkunoissa olevat pystylamelliverhot poistettiin. Tilalle ilmestyi molempiin ikkunoihin verhopari, joissa toinen verho on tummanvioletti ja toinen melkein valkoinen verho. Suuremmassa ikkunassa tummanvioletti verho on vasemmalla, ovisyvennyksessä olevassa ikkunassa oikealla.

    Vapaa-ajattelijain liiton toimisto 16.5.2007.

    Vapaa-ajattelijain liiton entinen toimisto 5.4.2012.

Koska toiminta on kaikonnut tilasta ja se näyttää autiolta, ilkivaltakin iski entiseen toimistoon viime talvena. Ovisyvennyksen iso ikkuna töhrittiin. Nyt töhryt on poistettu.

Ikkunat ovat vuosikausia olleet pölyiset ja likaiset, mikä kuvaakin hyvin liiton tilaa. Aiemmin ikkunoihin oli heitetty arvattavasti koiran ulostettakin, jota vapaa-ajattelijat eivät pitkään aikaan suvainneet siivota pois. Ikkunateipit olivat lasin sisäpuolella. Hankin ne vuonna 1996, kun liitto muutti tähän toimistoon. Teippien repimisen yhteydessä ikkunoita ei taaskaan vaivauduttu pesemään. Nyt tila näyttää jossain määrin hautaustoimistolta, mutta mitään uusiakaan ikkunateippejä ei ole ikkunoihin ilmaantunut. Tämä kertonee siitä, ettei huoneistoa ole myyty eikä vuokrattu, se vain on kesannolla. 

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?