USKONTOJEN UHRIEN TUKI SAI RAY:N AVUSTUSTA (13.2.2012)

Valtioneuvosto jakoi yleisistunnossaan 2.2.2012 Raha-automaattiyhdistyksen (RAY; perustettu 1938) voittovaroista avustuksia yhteensä 277,6 Meur. Avustusta haki 1 170 järjestöä 2 367 hankkeeseen tai toimintoon yhteensä 487 Meur.

Uskontojen uhrien tuki UUT ry (157654) haki ja sai avustusta 66.000 euroa. Avustus myönnettiin toiminnanjohtajan palkkaamiseen sekä yhdistyksen vertaistuki-, tiedotus- ja vaikutustoimintaan. Avustus kuuluu kansanterveystyön toimialaan. Avustus jatkunee saman suuruisena vuosina 2013 ja 2014, mutta sitä tulee hakea vuosittain.

Joni Valkila toiminnanjohtajaksi

Yhdistyksen hallitus palkkasi 6.2.2012 yhdistyksen puheenjohtaja Joni Valkilan toiminnanjohtajaksi. Samalla hän eroaa puheenjohtajan tehtävästä ja niitä ryhtyy hoitamaan varapuheenjohtaja Antti Pietilä.

Valkila on tehnyt vapaaehtoistyötä UUT:ssä 15 vuotta hallituksen jäsenenä toimien myös yhdistyksen varapuheenjohtajana ja puheenjohtajana. Hän on edustanut yhdistystä mediassa ja erilaisissa seminaareissa, osallistunut vertaistukitoimintaan sekä kirjoittanut uskonnoista ja ihmisoikeuksista.

Viime syksynä ilmestyneessä kirjassa Iloisen talon kellareissa (toimittanut Kristiina Kouros, Ihmisoikeusliitto ry:n (129258) pääsihteeri) julkaistiin kaksikin Valkilan kirjoitusta: Kuin kaikki läheiset olisivat kuolleet samana päivänä (s. 61-64) ja Kartetun kohtalo (s. 87-95). Valkila on entinen jehovantodistaja.

Pietilä on toiminut UUT:n hallituksessa kolme vuotta. Hän on perustanut vanhoillislestadiolaisuutta kriittisesti arvioivan ja yhteisöstä eroavia tukevan Hakomaja-sivuston.

Vapaa-ajattelun uhrien tuki

UUT tukee myös vapaa-ajattelun uhreja samoin periaattein ja menetelmin kuin uskontojen uhreja. Järjestön tilaisuuksiin ovat vapaa-ajattelun uhreista osallistuneet ainakin tämän kirjoittaja ja Janne Vainio. Vainio on Vapaa-ajattelijain liiton entinen järjestösihteeri sekä Vapaa Ajattelija -lehden entinen toimitussihteeri ja toimituksellinen päätoimittaja.

RAY:n avustus tarjoaa UUT:lle entistä paremmat mahdollisuudet uhrien auttamiseen. 

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?