KIRJELMÖIMME POIKIEN YMPÄRILEIKKAUKSEN LAILLISTAMISTA VASTAAN (8.2.2012)

Helsingin Sanomien viime joulukuisten poikien ympärileikkausta koskevien uutisten ja erityisesti pääkirjoituksen "Sairaanhoitoa EU:n alueella" (29.12.2011) hälyyttämänä kirjoitin pääkirjoituksessa mainitulle työryhmälle, joka ilmeisesti on sosiaali- ja terveysministeriön 3.5.2011 asettama rajat ylittävän terveydenhuollon ohjausryhmä tai sen alainen säädösvalmisteluryhmä, jo ennen työryhmän varsinaista lausuntokierrosta.

Yhdistyksemme kirjeessä vaadin, että työryhmä ei saisi välillisestikään laillistaa poikien ympärileikkausta, jotta ympärileikatulla säilyisi mahdollisuus nostaa oikeudenkäynti ympärileikkauttajiaan vastaan ja vaatia näiltä vahingonkorvausta.

Kerroin myös, että olen itse ehdottanut, että nuoren tulisi vaatia oikeudessa vanhemmiltaan vahingonkorvausta kuvittelemassani tilanteessa, jossa nuori kieltäytyy lukion uskonnon kursseista mutta vanhempiensa vastuuttomuutta pääsee eroamaan kirkosta vasta 18-vuotiaana eikä siksi selvitä lukiota normaaliajassa.

Yhdistyksemme kirjeen [PDF] toimitin tällä erää vain sähköpostitse ohjausryhmän yhteyshenkilölle ministeriön hallitussihteeri Kirsi Ruuhoselle. 

Jouni Luukkainen
puheenjohtaja


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?