HELSINGIN VAPAA-AJATTELIJOILLE UUSI PUHEENJOHTAJA (20.1.2012)

Helsingin Vapaa-ajattelijat ry:lle (HVA, 45349; perustettu 2.3.1936) valittiin yhdistyksen syyskokouksessa 11.12.2011 uusi puheenjohtaja ja hallitus.

Uudeksi puheenjohtajaksi, ja Tarja Koivumäen seuraajaksi, valittiin Ilkka Vuorikuru.

Hallituksen muiksi varsinaisiksi jäseniksi valittiin Robert Brotherus, Lauri Honka, Pertti Jarla, Jaakko Moisio, Markku Pääkkönen, Kaisa Robbins, Henrik Sawela ja Esa Ylikoski. Varajäseniksi valittiin Juha Kukkonen ja Kimmo Laine.

Puheenjohtaja Tarja Koivumäki ei tullut enää valituksi hallitukseen.

Hallitus järjestäytyi tammikuussa 2012, jolloin varapuheenjohtajaksi valittiin Ylikoski ja sihteeriksi Moisio.

Vanhan hallituksen varsinaisista jäsenistä jäivät valitsematta Teuvo Kantola (kuoli 2011) ja Aulikki Pölkki, joka oli hallituksen jäsenenä vain vuoden. Juha Kukkonen oli vanhan hallituksen varsinainen hallitusjäsen, nyt hänet valittiin varajäseneksi. Yhdistyksen kotisivulta Kukkonen on poistettu 12.12.2010 valittujen hallitusjäsenten luettelosta. Vanhan hallituksen varajäsenistä Honka valittiin nyt varsinaiseksi jäseneksi, mutta Reino Simola ja Eeva-Liisa Virtanen putosivat pois hallituksesta. Uusia hallitusjäseniä ovat Robbins ja Jarla.

Yhdistyksen taloutta ja jäsenasioita hoitaa Marja Vinni.

HVA on jäsenmäärältään Vapaa-ajattelijain liiton suurin jäsenyhdistys. Vuonna 2010 maksaneita jäseniä oli 498. Liitto ei ole vielä julkaissut vuoden 2011 tilastoa jäsenyhdistystensä jäsenmääristä. Tilaston laatii liiton taloudenhoitaja Heljä Pekkalin liitolle tilitettyjen liittomaksujen perusteella. 

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?