VAPARIFORUM LAKKAUTETAAN (28.9.2011)

Vapaa-ajattelijain liitto ry:n uusi hallitus jatkaa liiton palvelujen karsimista. Nyt lakkautetaan Internetissä oleva VapariForum-niminen uskonnoton keskustelupalsta

Foorumeita palstalla on ollut neljä: 1. Metakeskustelu, 2. Uutiset ja tapahtumat, 3. Vapaa-ajattelijoiden sisäpiiri ja 4. Yleinen keskustelu. Poistosta ilmoitti liittohallituksen jäsen Kari Pasanen 4.9.2011. Foorumi pantiin vain luettavaksi 15.9.2011 ja poistetaan Internetistä kokonaan 1.10.2011. 

Kun keskustelufoorumi 15.9.2011 suljettiin Metakeskusteluun oli muodostunut 86 viestiketjua ja 688 viestiä, Uutisiin ja tapahtumiin 87 viestiketjua ja 259 viestiä, Vapaa-ajattelijoiden sisäpiiriin 168 viestiketjua ja 1 806 viestiä sekä Yleiseen keskusteluun 1 313 viestiketjua ja 24 216 viestiä. 

Liittohallitus (LH) lakkauttaa keskustelufoorumin, koska ”liittohallituksen näkemyksen mukaan tällainen foorumi ei palvele liiton tarkoitusta eikä siksi sen vilkastuttamiseen ja moderointiin haluta panostaa”. 

VapariForumia on kutsuttu myös Pikkumyllyksi erotukseksi sähköpostilista Kinatorista. Kinatoria ei lakkauteta. Mahdollisesti osa VapariForumin keskustelusta suuntautuu nyt Kinatorille. 

On ihan paikallaan, että LH jatkuvasti harkitsee mitä palveluja tuotetaan ja ylläpidetään ja mitä ei. Kun suurin osa liiton toiminnasta on lopetettu, odottaisi tietysti, että joskus tulisi uutisia myös uusista palveluista. 

Liittohallitus julkaisee tiedotteita 

Uutena palveluna voidaan kyllä pitää LH:n tiedotetta, joista ensimmäinen saatiin 22.9.2011. Sen puheenjohtaja Petri Karisma oli laatinut 18.9.2011. Tiedote kertoi toimihenkilövalinnoista, sisäisistä työryhmistä ja ulkoisista projektityöryhmistä, vähän muustakin. Pitkästä aikaa LH myös kertoi tulevista kokouspäivistä. Tämä on hyödyllistä, jos aikoo lähettää esityksiä, avustushakemuksia tms. hallitukselle. Tiedotus liiton asioista on ollut niukkaa. Nyt Vapaa Ajattelija –lehtikään ei ole ilmestynyt alkukesän jälkeen. Kun lehti on jo kuukauden myöhässä, hallituksen tulisi kertoa, missä vika.  

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?