LÄNSI-UUDENMAAN ATEISTIT RY PÄÄTTÄNYT HUOMAUTTAA KARKKILAN KOULUTOINTA (3.4.2011)

Länsi-Uudenmaan Ateistit ry on päättänyt huomauttaa Karkkilan kaupungin koulutointa siitä, että sen toiminta viime vuosina on ryhtynyt suosimaan uskontoa ja haittaamaan uskonnottomia elämänkatsomustiedon opetusryhmien muodostumista. 

Länsi-Uudenmaan Ateistit ry kiinnittää huomiota Karkkilan kaupungin kouluunilmoittautumislomakkeiden epäinformatiivisuuteen ja puutteellisuuteen, jossa vanhemmat eivät edes pysty selkeästi ilmoittamaan, että lapsi ei kuulu mihinkään uskontokuntaan. 

Länsi-Uudenmaan Ateistit ryn kanta on se, että Karkkilan kaupungin käyttämät kouluunilmoittautumislomakkeet ovat jo vuosia olleet niin puutteellisia, että ne ovat johtaneet ikäviin väärinkäytöksiin, kun Karkkilan kaupunki on alakouluissa laittanut uskontokuntiin kuulumattomia lapsia uskonnon opetusryhmiin ilman, että lapsen kaikki huoltajat olisivat todistettavasti antaneet sellaiseen lupaansa. 

Tällä keinoin Karkkilan kaupungin koulutoimeen pesiytyneet väärinkäytösten haluajat ovat saaneet ajettua elämänkatsomustiedon opetusta alas. Sekä määrällisesti että laadullisesti.  

Kim Sjöström
Länsi-Uudenmaan Ateistit ry:n puheenjohtaja

(Uutisen PAT:n sivuille otti Jouni Luukkainen.)


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?