JUSSI K. NIEMELÄ EROAA VAPAA-AJATTELIJOISTA ”LOPPUIÄKSEEN” (12.3.2011)

Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtajan tehtävät 15.11.2010 jättänyt Jussi K. Niemelä jättää vapaa-ajattelijat ”loppuiäkseen”. Hänen yhdistyksensä on Helsingin Vapaa-ajattelijat ry. Niemelä sanoo eron toteutuvan, kunhan Vapaa Ajattelija –lehden numero 1/2011 kolahtaa postiluukusta. Se tapahtuu tässä kuussa. 

Liiton entisistä puheenjohtajista kaikki Timo I. Vasamaa edeltävät puheenjohtajat ovat jo kuolleet. Vasaman (puheenjohtajana 15.6.1969-10.6.1990) jälkeisistä puheenjohtajista on kuollut Kari Saari. 

Vapaa-ajattelijain jäseninä entisistä puheenjohtajista mukana ovat vielä Vasaman (Karkkilan Vapaa-ajattelijat ry) lisäksi Juha Kukkonen (Helsingin Vapaa-ajattelijat ry) ja Robert Brotherus (Helsingin Vapaa-ajattelijat ry). 

Vapaa-ajattelijain jäsenyyden jättäneisiin tai jättäviin puheenjohtajiin kuuluvat Taina Hollo (Tampereen Vapaa-ajattelijat ry), Erkki Hartikainen (Lohjan seudun vapaa-ajattelijat ry, sittemmin Länsi-Uudenmaan ateistit ry) ja Jussi K. Niemelä. 

Vaikka Lohjan yhdistys muuttui ateistiyhdistykseksi, Hartikainen ei enää ole senkään jäsen. Hän on nykyisin Suomen Ateistiyhdistys ry:n jäsen ja puheenjohtaja. Tämä yhdistys ei ole koskaan hakenutkaan Vapaa-ajattelijain liiton jäsenyyttä. 

Kaikki liiton puheenjohtajat ovat olleet luottamushenkilöitä, eivät palkattuja toimihenkilöitä. Jotain pientä puheenjohtajan palkkiota tai työkorvausta maksettiin muistaakseni Kari Saarelle ja Erkki Hartikaiselle, muttei tietääkseni enää uudemmille puheenjohtajille.  

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?