LISÄÄ RAHASOTKUJA VAPAA-AJATTELIJAIN LIITOSSA (8.3.2011)

Päivitetty 9.3.2011

Verkkolehti Jumalaton kertoi jo 2.3.2011, että Vapaa-ajattelijain liitto ry on tukenut viime vuonna 16.000 eurolla ja tämän vuoden tammikuun aikana jo 6.000 eurolla Prometheus-seremoniat Oy:tä. Yhtiö on tapakulttuuripalveluita tarjoava yksityinen osakeyhtiö, jonka toimitusjohtajana toimii yhtiön pääomistaja Anneli Aurejärvi-Karjalainen. Hän on liittoa alas ajavien kukkosmielisten hyvä kaveri ja itsekin kukkosmielinen. 

Koko ajan voimassa ollut tukimuoto on ollut juhlapuheita ja –musiikkia tarjoavien henkilöiden tukeminen kulukorvauksen muodossa enintään 50 eurolla/tapahtuma. Näin liitto ei ainakaan aiemmin tukenut itse yritystä, ainoastaan sille työtä tekeviä puhujia ja muusikoita. 

Rahasotkuille on saatu vahvistusta muistakin lähteistä. Liitto haluaa selvittää onko kaikki maksettu tuki ollut asianmukaista vai ei. Liittohallitus päätti, että sotkuja selvittävät taloudenhoitaja Heljä Pekkalin ja pääsihteeri Eino Huotari. Liittohallitus ei ole raportoinut sotkuista mitään. 

Vuoden 2010 osalta esillä ollut 16.000 euron summa on varsin suuri raha liiton taloudessa. Jos sillä olisi tuettu työntekijöitä 50 euron erissä, tapahtumia olisi kertynyt 320. Se tuntuu uskomattoman suurelta määrältä. Näin suurta rahavirtaa yhtiön suuntaan ei myöskään aiemmin ole havaittu. Nyt rahaa on yllin kyllin, kun liitolla ei ole enää toimistotyöntekijöitä ja toimintaa on ajettu alas vuosikausia. 

Liittovaltuuston pitäisi pyytää hallitukselta selvitys näin suurista rahavirroista ja siitä sisältävätkö ne väärinkäytöksiä.  

Kimmo Sundström

JK. Viime tietojen mukaan Prometheus-seremoniat Oy:lle ”menee” kuluvana vuonna liiton varoja n. 7.000 euroa. Varojen luovutusperuste ei ole selvinnyt eikä luovutuspäätös ollut yksimielinen.  Vaikuttaisi siltä, että on tapahtunut muutos ja liiton varoja menisi nyt yhtiölle, ei kulukorvauksina sen työntekijöille. 

Prometheus-seremoniat Oy:lle viime vuonna ”mennyt” summa olisi n. 7.500 euroa.


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?