UUSI BLOGI VAPAA-AJATTELUN LÄHIHISTORIASTA 2008-2011 AVATTIIN (19.2.2011)

Vapaa-ajattelijain liitto ry:n entinen puheenjohtaja Jussi K. Niemelä (puheenjohtajana 15.6.2008-15.11.2010) lupasi eronsa jälkeen kirjoittaa puheenjohtajakaudestaan referaatin. Hänellähän on tuoretta kokemusta liiton näköalapaikalta. 

Nyt Niemelä on avannut asiassa uuden blogin. Sen ensimmäisten tekstien joukossa on mm. kirjoitukset Miten ajauduin hörhölahkoon ja Sananen imagofasismista

Meille ateisteille ja myös liiton oppositiovoimille on luvassa jännittäviä lukuhetkiä! Liiton puutteellinen ja muutoinkin heikko tiedottaminen on taustana sille, että opposition kanavilla on valtava lukijakunta. Järvenpään liittokokouksen (2005) jälkeen vielä liitossa palkkalaisena toiminut Janne Vainio ja Niemelä valinnastaan lähtien, molemmat, koettivat kirjoituksillaan parantaa liiton tiedottamista, mutta eri syistä kirjoitukset ja tiedotteet loppuivat. Yritystä oli kertoa asioista enemmän myös Vapaa Ajattelija –lehden avulla, mutta nekin tuupertuivat vähäisiksi siitä mitä ensin lukijoille luvattiin. 

Monet vapaa-ajattelijat ovat kertoneet, että liiton asioista saa parhaiten tietoa sivuston www.ateistit.fi kautta. Koska Pääkaupunkiseudun ateistit ry ei enää ole liiton jäsenyhdistys, sitä ei voida enää erottaa liitosta ja se voi paljastaa kaikenlaisia liitossa olevia puutteita ja rötöksiä vapaammin. Sivustomme on saanut paljon apua ja luottamusta liiton lukuisilta jäsenyhdistyksiltä ja niiden yksittäisiltä jäseniltä. Lähteitä uhkaavien vainotoimien takia emme usein kerro tietolähteistämme. 

Kun Niemelä ei enää ole missään liiton luottamustoimessa, hän on vapaa kirjoittamaan mitä ajattelee.  

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?