SEINÄJOEN VAPAA-AJATTELIJAIN PUHEENJOHTAJA EROSI (19.2.2011)

Seinäjoen Vapaa-ajattelijat ry:n (SEVA, 64211; perustettu 12.11.1953) uudeksi puheenjohtajaksi 16.4.2010 valittu Nora Luoto erosi tehtävistään 17.2.2011 ja myös yhdistyksestä. Hänet oli valittu jatkamaan puheenjohtajana viimeksi 19.11.2010 yhdistyksen syyskokouksessa. 

Seinäjoen yhdistyksessä ei ole sisäisiä riitoja. Uusi puheenjohtaja otettiin siellä vastaan riemu mielellä. Yhdistys kuitenkin kärsii aktiivien vähäisyydestä ja toiminnan kehittäminen käy raskaaksi, jos tällaisia yhdistystovereita ei ole puheenjohtajan tukena. 

Luoto oli aiemmin pohtinut myös asettumista ehdolle liiton luottamustoimiin, mutta liiton sotkuinen toiminta pani hänet empimään asiassa. Kuitenkin hän oli luvannut autella liittoa Seinäjoella ensi kesäkuussa pidettävän liittokokouksen valmisteluissa. 

Pääsyyt Luodon eroon ovat siis liiton riidoissa, sen ”toimimattomuudessa”, ja liiton ”erikoinen” toimintatapa. Hän ei halunnut jatkaa vapaaehtoistoiminnassa, josta saa palkaksi vain pahaa mieltä. Liittohallitus saa nyt etsiä uuden henkilön liittokokousvalmisteluja toimittamaan. Luodon mielestä liitossa olevat henkilöt ovat itse pilanneet toiminnan.

Luoto oli myös Vapaa Ajattelija –lehden toimitusneuvoston jäsen ja hänen kirjoituksiaan julkaistiin lehdessä.  

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?