VAPAA-AJATTELUN UHREILLE TUKISIVU FACEBOOKIIN (31.1.2011)

Facebookiin on perustettu tukisivu vapaa-ajattelun uhreille. Minulle tuttuja nimiä sivulla ovat: Pertti Laine, Nora Luoto, Teuvo Moisa, Jussi K. Niemelä, Joni Pelkonen ja Tiina Raevaara. 

Itse liityin Uskontojen uhrien tuki UUT ry:n jäseneksi jo vuonna 2002. Vapaa-ajattelu oli jo tuolloin riistäytynyt väärille raiteille nimenomaan Helsingin Vapaa-ajattelijat ry:n ja yhdistyksen puheenjohtaja Juha Kukkosen takia. Sieltä se levisi Vapaa-ajattelijain liittoon eikä suunta ole vieläkään oiennut. 

Eniten uskonnon uhreja Suomessa tuottaa Jehovan todistajien yhdyskunta. Uskonnottomalla puolella eniten uhreja on tuottanut Vapaa-ajattelijain liitto. Uskontojen uhrien tuki UUT ry järjestää vertaistukitapahtumia muutamilla paikkakunnilla ja ottaa jäsenikseen myös vapaa-ajattelun uhreja. Saat lisätietoja yhdistyksen kotisivulta

Aatteellinen yhdistys voi muuttua hörhölahkon suuntaan monesta syystä. Keskustelut erilaisten entisten uskovaisten ja entisten vapaa-ajattelijoiden kanssa ovat hyödyllisiä. Nykyisin myös uskontotieteen tutkijat ovat kiinnostuneita uhreista. 

Olen pyytänyt Vapaa-ajattelijain liiton entistä puheenjohtaja Jussi K. Niemelää esitelmöimään UUT:n vertaistukitapahtumaan, mutta ainakaan vielä hän ei ollut tähän valmis. Sen sijaan hän sanoi kirjoittavansa puheenjohtajakaudestaan referaatin, jota innolla odotamme. Se olisi hyvä saada levitykseen jo ennen kesäkuun liittokokousta, koska Niemelällä oli yli kaksi vuotta näköalapaikka koko kenttään.  

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?