TURUN VAPAA-AJATTELIJAT JULKAISI LEHDEN (25.9.2006)

Turun Vapaa-ajattelijat ry julkaisi vapun alla 2006 TUl-VAa -nimisen pienlehden (1/2006).

Tampereen Vapaa-ajattelijain piti monistaa lehti edullisesti, mutteivät he sitä tehneetkään. Lehden taitto- ja monistustyö teetettiin sitten Karhukopio Oy:ssä, Turussa. Lasku 20-sivuisen lehden teosta oli 700 euroa.

Lehti postitettiin yhdistyksen jäsenille, joita on noin 70-80. Sitä jaettiin vappuna myös Paimiossa, yhdistyksen sihteeri Tauno Lehtosen kotikulmilla. Varapuheenjohtaja Mikko Mäkitalo oli jättänyt jonkin verran lehtiä yliopiston tiloihin.

Lehti käytti luvatta ainakin Päivi Vesannon kahta piirrosta ja Pekka A. Mannisen yhtä piirrosta. Piirrokset on aiemmin julkaistu Vapaa Ajattelija -lehdessä, joka on maksanut piirtäjille palkkion näiden työstä. TUl-VAa-lehden vastaava toimittaja on Riitta Parviainen ja artikkelitoimittaja Tauno Lehtonen. Tauno Lehtonen on myös Vapaa-ajattelijain liiton liittovaltuuston jäsen.

Lehden etusisäkannessa on helsinkiläisen Prometheus-seremoniat Oy:n (Pro-Seremoniat) yli puolen sivun mainos. Mainittu yhtiö ei ole kuitenkaan kyennyt palvelemaan turkulaisia asiakkaita. Hiljan elokuussa Turussa pidettiin suurehkot nimiäisjuhlat, joissa läsnäolijoita oli noin 50. Järjestäjät hankkivat juhlapuhujapalvelun Uskonnottomat juhlapuhujat ry:n jäsenpuhujalta sen jälkeen kun Prometheus-seremoniat Oy (Pro-Seremoniat) ei kyennyt tarjoamaan sanottua palvelua.

Turun Vapaa-ajattelijat suunnittelee seuraavan lehden numeron julkaisemista tänä syksynä.

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?