JUHA TOIVONEN JATKAA FORSSAN VAPAA-AJATTELIJAIN PUHEENJOHTAJANA (19.12.2010)

Forssan Vapaa-ajattelijat ry:n (FVA, 60315; perustettu 10.2.1952) syyskokous pidettiin Järjestöjen talolla 13.12.2010. Läsnä oli noin kahdeksan henkeä, vieraana liitosta pääsihteeri Eino Huotari. 

Puheenjohtajaksi jatkamaan valittiin Juha Toivonen. Hänet valittiin ensi kertaa puheenjohtajaksi vuodelle 2005. Toivonen on myös liittovaltuustossa Turun Vapaa-ajattelijain Vesan Niemen henkilökohtainen varajäsen. 

Muiksi hallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin Ossi Huusela, Simo Leino, Keijo Toivonen, Matti Uusitalo ja Pirkko Vellamo. Hallituksen varajäseneksi valittiin Markku Fagerström. 

Yhdistyksen tavoitteena on ollut lumilingon hankkiminen ylläpitämälleen hautausmaalle. Tätä varten liitolta oli haettu avustusta. Liittovaltuuston hyväksymässä vuoden 2010 talousarviossa osoitettiin 5.000 euroa hautausmaa-avustuksiin. Avustuksen antamista olivat liittohallituksessa puoltaneet Jussi K. Niemelä ja Robert Brotherus, mutta hakemus hylättiin. Perusteiksi kerrottiin, että lumilinko on irtainta omaisuutta, vaikka avustuksia ei ole aiemmin tyrmätty tällä perusteella. Todellinen syy taitaa olla jokin muu. 

FVA voi hankkia lumilingon myöhemminkin, mutta nyt lumet ovat jo maassa ja lumilinkoja on vaikea saada kovan kysynnän takia. 

Yhdistyksen hautausmaalle haudattiin kuluvana vuonna yksi arkku ja muutama vainajan tuhka. 

Tulevana vuonna 2011 yhdistyksen päätoimintamuotoja ovat EU-elintarvikejakelu vähävaraisille, jota on vetänyt Pirkko Vellamo, sekä hautausmaan hoito.  

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?