JONI PELKONEN JÄTTÄÄ TYÖNSÄ VAPAA-AJATTELIJAIN LIITOSSA (14.12.2010)

Vapaa-ajattelijain liiton ainoa ja tuorein tukityöllistetty, Joni Pelkonen, irtisanoutuu työstään 15.12.2010. Hän käytti nimikettä järjestösihteeri. 

Pelkonen aloitti liiton tukityöllistettynä 19.3.2010 ja hänen piti työskennellä vuosi. 


Joni Pelkonen.

Irtisanoutumisen syyt liittyvät työnjohto-ongelmiin ja ihmissuhteisiin liittohallituksessa sekä ainakin joidenkin liittohallituksen jäsenten ja työntekijän välillä. Liittohallitus antoi viime kokouksessaan 11.12.2010 taloudenhoitaja, hallituksen varajäsen Heljä Pekkalinille jonkinlaisen oikeuden antaa määräyksiä Pelkoselle. Aiemmin, jo useampien vuosien ajan, hallituksen puheenjohtaja on valittu työntekijöiden esimieheksi. Puheenjohtaja Jussi K. Niemelän erottua 15.11.2010, tämän tehtäviä hoitaa nyt varapuheenjohtaja Robert Brotherus. Asiaa ei paranna se, että Pekkalin ja Pelkonen eivät olleet keskenään parhaissa väleissä. On hämmentävää, miksi puheenjohtajan esimiesasemassa on tapahtunut jonkinlainen muutos. 

Pelkonen on ottanut asiassa yhteyttä ammattiliittoonsa, koska koki työpaikallaan häirintää, kiusaamista ja nöyryyttämistäkin. Asiain tila on ollut ainakin elokuusta lähtien liittohallituksen jäsenten tiedossa. 

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?