EU-ELINTARVIKEJAKELU PÄÄTTYI HELSINGISSÄ (13.11.2010)

Pääkaupunkiseudun ateistit ry:n (PAT) järjestämä EU-elintarvikejakelun kuluvan vuoden toinen vaihe saatiin päätökseen torstaina 11.11.2010. Elintarvikkeita jaetaan vähävaraisimmille henkilöille. Jakelu päätettiin elintarvikkeiden loppumisen takia. 

Tässä toisessa vaiheessa yhdistys järjesti kolme jakelutapahtumaa Helsingin Elokolossa, Toinen linja 31. Ensimmäisessä tapahtumassa 30.9.2010 avunhakijoita oli 50 ja avunsaajien ruokakuntien jäsenten yhteenlaskettu lukumäärä oli 105. Toisessa tapahtumassa 21.10.2010 avunhakijoita oli 60 ja avunsaajien ruokakuntien jäsenten yhteenlaskettu lukumäärä oli 120. Kolmannessa tapahtumassa 11.11.2010 vastaavat luvut olivat 45 ja 101. Yhteensä avunhakijoita oli siis 155 ja heidän ruokakunnissaan oli yhteensä 326 jäsentä. Luvuissa on jonkin verran päällekkäisyyttä, koska sama henkilö on voinut hakea avustusta useammin kuin kerran. 

Kevään jakeluvaiheen osalta avunhakijoiden määrä oli 168 ja ruokakuntien jäsenten lukumäärä 371, joten koko vuoden luvut ovat nyt 323 ja 697. 

Menovinkin ateistien avustustapahtumasta julkaisi ainakin Kallio-lehti. 

Jakelun toimeenpanivat PAT:n aktiivit ja muut aktiivit. 

Jakelu sujui hyvin ja odotusten mukaisesti. Viimeisessä jakelutapahtumassa kysyntä oli hivenen suurempaa kuin tarjonta. Varastolla on enää muutama kuluttajapakkaus hapankorppuja ja näkkileipää. Vähävaraiset avuntarvitsijat voivat saada niitä ottamalla yhteyttä jakeluvastaavaan (p. 040 9107054). 

PAT on saanut tätä toimintaansa varten sekä korvauksia että avustuksia. 

Elintarvikejakelu Järvenpäässä 

PAT hallinnoi myös Keski-Uudenmaan Vapaa-ajattelijat ry:n ja Kotkan Vapaa-ajattelijat ry:n EU-elintarvikejakelua. Jakelutyön paikkakunnilla hoitavat asianomaiset yhdistykset. 

Keski-Uudenmaan Vapaa-ajattelijat ry sai EU-elintarviketoimituksen 14.9.2010. Jakelu alkoi maanantaina 27.9.2010 ja jatkui maanantaisin 18.10.2010 saakka, jolloin tavara loppui. Yhteensä jaettiin 250-300 kassillista elintarvikkeita. Jakelupaikkana oli tuttuun tapaan Kiurula, Kartanontie 39, Järvenpäässä. 

Toimittaja Mari Mäkisen laaja kuvajuttu jakelusta julkaistiin Tuusulanjärven viikkouutisissa 6.10.2010. Yhdistyksen aktiiveilta Veikko Laine, Tarmo Niskanen ja Ote Ekholm avustushommat sujuvat jo rutiinilla. Eniten apua hakevat eläkeläiset ja työttömät. Toimittaja sai kommentin usealtakin avunhakijalta. Tämäkin apu tulee tarpeeseen ja otetaan vastaan. ”Pienen lapsen kasvoille leviää onnellinen hymy, kun äiti kertoo, että nyt mennään leipomaan”, Mäkinen kirjoittaa. 

Laine kertoi, että avunhakijain joukossa oli velkojen ahdistamia pienyrittäjiäkin. Toimeentulo oli romahtanut, kun kilpailutuksissa oli tullut tappio. 

Toimittaja Hilkka Palo kirjoitti jakelusta Keski-Uudenmaan Vartissa 13.10.2010. Isossa valokuvassa Jorma Kontiainen ja Veikko Laine kassittavat elintarvikkeita yhdistyksen varastolla. Järvenpäässä vapaa-ajattelijat aloittivat elintarvikejakelun 1996. Ensi keväänä on taas uusi jakelu. 

Elintarvikejakelu Kotkassa 

Kotkan Vapaa-ajattelijat ry vastaanotti avustuselintarvikkeet keskiviikkona 15.9.2010. 10-15 hengen talkooporukka nosteli tavarat Järjestötalon kolmanteen kerrokseen. 

Ensimmäinen jako toimeenpantiin 6.10.2010. Elintarvikkeita jaeltiin sekä Järjestötalolla, Korkeavuorenkatu 13, että yhdistyksen toimistolla, Karhulassa, Karjalantie 2-4. Toimistolle tavaraa on kuljetellut Hannu Eklund. Tässä jaossa Järjestötalolla kävi noin 75 avunhakijaa ja toimistolla arviolta noin 30 avunhakijaa. Noin puolet elintarvikkeista jaettiin. 

Toinen jakelupäivä järjestetään vielä marraskuun aikana. Suurempia muutoksia aiempiin jakeluihin verrattuna ei ole tapahtunut. Kysyntää riittää, sanoo yhdistyksen jakeluvastaava Pauli Hömppi. 

Elintarvikejakelu Forssassa 

Forssan Vapaa-ajattelijat ry vastaanotti elintarvikkeet 20.9.2010. Tähän mennessä elintarvikkeita on jaettu kahdessa tapahtumassa. Jonkun verran alle puolet saaduista elintarvikkeista on vielä jakamatta. Kaikki elintarvikkeet jaetaan pois 1-2 tapahtumassa ennen vuoden vaihdetta. 

Yhdistys ilmoittaa jakeluista Seutusanomien yhdistyspalstalla. Ahkerimmat vapaaehtoiset Forssassa ovat Pirkko Vellamo, Simo Leino ja Juha Toivonen. 

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?