VAPAA AJATTELIJAN ILMESTYMINEN VIIVÄSTYY (24.8.2010)

Vapaa Ajattelija –lehden numero 4/2010 ei ilmesty elo-syyskuun vaihteessa. Ilmestyminen viivästyy koska päätoimittaja Jussi K. Niemelällä on työn alla laaja suomennostyö. Filosofi Michael Martinin toimittama 18 kirjoituksen kokoelma The Cambridge Companion to Atheism (Cambridge University Press, 2007) suomennetaan. Työn pitäisi valmistua syyskuun loppuun mennessä. Kirjan on määrä ilmestyä suomeksi vielä tämän vuoden puolella. 

Aikoinaan Vapaa-ajattelijain liiton liittoneuvosto halusi ja päätti, että liiton puheenjohtaja on myös Vapaa Ajattelijan päätoimittaja. Itse olin sitä mieltä, että tällainen on turhaa ja vahingollista tehtävien ja vallan keskittämistä. Asiaa pahentaa se, ettei liitto maksa palkkaa puheenjohtajalle eikä päätoimittajalle. 

Vapaa Ajattelijan ilmestyminen oli enemmän tai vähemmän epätäsmällistä ennen syksyä 2008, jolloin Jussi K. Niemelä alkoi päätoimittaa lehteä. Niemelän aikana lehti on pysynyt hyvin aikataulussaan. Vuosittaiset kuusi erillistä numeroa ilmestyvät kahden kuukauden välein. 

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?