MIKÄ HEALING ROOM? (3.4.2010)

Vastaus: Parantava huone tai jokin sitä runollisempi kristillinen suomennos. 

Internetin mukaan tämän uskonnollisen liikkeen kattojärjestö Suomessa on Healing Rooms Finland ry. Liikkeen kansainvälinen kattojärjestö on International Association of Healing Rooms. Liike syntyi, missäpä muualla kuin Yhdysvalloissa, 1915 herra John G. Laken toimin. Liike sammahti välillä 60 vuodeksi, mutta puhallettiin takaisin henkiin 1999. Liike tuli Suomeen 2006. Liike julkaisee omaa lehteä nimeltä Healing Rooms. Healing Rooms Finland ry on uskonnollinen poppoo, kuten muutkin noin 940 kirkkohallituksen luetteloimaa poppoota. 

Liikkeen tarkoituksena on harjoittaa kristillistä rukouspalvelua ja parantaa sairaita rukoilemalla. Palvelu pyritään ulottamaan kaikkien maiden kaikkiin kaupunkeihin. Liikkeellä on Suomessa toimintaa noin 22 paikkakunnalla, mukaan lukien Jämsä. Toimintapaikkakuntien määrä lisääntyy nopeasti. 

Liike hakeutuu muiden kristillisten poppoiden siivelle. Jämsän Healing Room on yhteistyössä Jämsän ev.lut. seurakunnan, Vapaaseurakunnan, Helluntaiseurakunnan, Adventtiseurakunnan ja Elävät Kivet -seurakunnan kanssa. Ev.lut. seurakunta on tosin äskettäin rajoittanut yhteistyötä siten, että vain seurakunnan pastorit käyvät yhteisön tilaisuuksissa, kirkkoherra ja kappalaiset eivät. Jämsän Healing Room ei ole yhteistyössä Jehovan todistajien, Israelin Ystävät ry:n, Pelastusarmeijan eikä Jämsän vanhalestadiolaisen, kristillisen kansanopiston kanssa. 

Yhteisön jäseniksi otetaan avosylin kaikki, kuitenkin rajoituksin, että hakijan pitää uskoa Jeesukseen kristukseen ja pitää saada suositus yhteistyöpoppoolta. Näin minä en voi tulla hyväksytyksi jäseneksi, koska en usko Jeesukseen kristukseen ja koska en ole edes jäsenenä missään yhteistyöseurakunnassa. Näin myöskään en voi päästä osalliseksi yhteisön harjoittamasta sairauksien parannustoimesta, vaan minun tulee jatkossakin hakea apua selkäkipuuni ja muihin kremppoihini lääkäriltä. 

Missään tietolähteessä ei ilmoiteta liikkeen jäsenmääriä Jämsässä, Suomessa ja koko maailmassa. Arvattavasti jäsenmäärä Jämsässä kuitenkin on kymmeniä. Mahtaako joukossa olla nuorta väkeä? Onko yhteisö parantanut vanhojen rukoilijoiden rukoilun määrää ja laatua? Onko peräti innostanut aivan uusia rukoilijoita? Ovatko sairaat parantuneet? 

Yhteisö kouluttaa kaikki jäsenensä rukoiluohjaajiksi. Kaksipäiväisen kurssin hinta on 45 euroa, joka pitää maksaa ennakolta. Ruokailukulut kurssipaikalla vielä lisäksi. Kurssin hinta on kohtuullinen, joten kurssit eivät ole skientologistyyppistä rahan kiskontaa. 

Healing Room -liike kerää lahjoituksilla ja testamenteilla varoja kulujensa katteeksi. ”Joka niukasti kylvää, se niukasti niittää, ja joka runsaasti kylvää, se runsaasti niittää. Iloista antajaa Jumala rakastaa. 2. Kor. 9: 6-7.” 

Paikallinen, almamedialainen, uskonnollinen, pikkusussutyyppinen monopolilehti Jämsän Seutu selostaa Healing Roomin asiat juurta jaksain, paitsi ei julkaise tätä mielipidekirjoitusta. 

Raimo Toivonen


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?