POHJOIS-KYMEN YHDISTYS MUUTTI NIMENSÄ (26.3.2010)

Pohjois-Kymen Vapaa-ajattelijat ry:n nimi muuttui. Uusi nimi on Kouvolan Vapaa-ajattelijat ry. Nimenmuutos rekisteröitiin 8.3.2010. 

Alun perin yhdistys perustettiin nimellä Kuusankosken Vapaa-ajattelijain Yhdistys (rekisterinumero 46295). Perustamiskokous pidettiin Eines-kahvilassa 7.4.1946 18 hengen voimin. Perustamiskirja on päivätty kuitenkin vasta 28.4.1946. 

Perustajat ovat Erik Juho Marianpoika Dahl, Kaarle Marianpoika Gardemeister, Fanny Aliina Adamintytär Järvinen, Taisto Kalevi Oskarinpoika Nissilä, Uuno Vilhelminpoika Sinisalo, Ilmari Antinpoika Vilenius ja Ilmo Ludvig Kallenpoika Virtanen. Ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Uuno Sinisalo. 

Joissakin lähteissä ensimmäiseksi puheenjohtajaksi mainitaan Paavo Kontkanen, mutta yhdistysrekisterissä ei ole häntä koskevia asiakirjoja. 

Ensimmäisen kerran yhdistys muutti nimensä viime vuosisadan lopulla. 18.2.1999 uudeksi nimeksi rekisteröitiin Pohjois-Kymen Vapaa-ajattelijat ry. Tällä nimellä yhdistys toimi siis hieman yli 11 vuotta. 

Puheenjohtajana toimii nykyisin Heljä Pekkalin, joka on myös Vapaa-ajattelijain liiton taloudenhoitaja. Vuoden 2009 ennakkotietojen mukaan yhdistyksessä oli 51 maksavaa jäsentä. Jäsenmäärä on lievässä kasvussa. Vapaa-ajattelijain liitto ei ole vielä julkaissut lopullista jäsentilastoa vuodelta 2009. 

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?