VALTIOPÄIVIEN AVAJAISJUMALANPALVELUS (3.2.2010)


    Ministereitä parijonossa, ensinnä pääministeri Matti Vanhanen (toinen oikealta) parinaan Jyrki Katainen, sitten Mauri Pekkarinen ja Liisa Hyssälä, näiden takana Paula Lehtomäki ja Mari Kiviniemi ja hänen jälkeensä Stefan Wallin.

Valtiopäivien avajaisjumalanpalvelus pidettiin keskiviikkona 3.2.2010 alkaen kello 12 Helsingin tuomiokirkossa. Valtiolahkojen lisäksi ekumeenisessa jumalanpalveluksessa avustivat edustajat yhdyskunnista Katolinen kirkko Suomessa ja Suomen Vapaakirkko.
Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö (oik.) ja 1. varapuhemies Seppo Kääriäinen. Poliisimies ja Yhteisvastuukeräyksen lipaskerääjä.Helsingin yliopiston kansleri Ilkka Niiniluoto. Presidentti Mauno Koivisto puolisoineen toivotetaan tervetulleeksi jumalanpalvelukseen.
Tällä kertaa ateistijärjestöt eivät olleet järjestäneet mielenosoitusta. Aiemmin sen viestinä on ollut arvostella sitä, että jumalanpalvelus on osa virallista juhlaohjelmaa. Muutama ateisti oli kuitenkin paikalla kirkkoväen joukossa.


Aito ateisti, valppaana kirkkoväen joukossa. Kirkkoväkeä.


Viimeisenä saapuu tasavallan presidentti Tarja Halonen puolisoineen. Hänen jälkeensä kirkon ovi suljettiin. Vanhempi nainen, joka pyrki kirkkoon tasavallan presidentin jälkeen ja jonka poliisi ohjasi pois.

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?