Pääkaupunkiseudun
vapaa-ajattelijat ry

 

ET-OPETUS RAISIOSSA (14.11.2001)

Raision Vapaa-ajattelijat ry lähetti heinäkuun lopussa kirjeen kaupungin koulutuslautakunnalle tarkoituksena kohentaa entisestään elämänkatsomustiedon opetusta kaupungissa. Kirje koski oppiaineesta tiedottamista, sopivien ja pätevien opettajien palkkaamista, oppimateriaaleja ja oppituntien sijoitusta lukujärjestyksessä.

Sivistysvirasto pyysi koulujen johtajilta selvitykset asiasta. Saatujen tietojen mukaan Raision kouluissa (Friisilä, Ihala, Kaanaa, Kerttula, Kuloinen, Tahvio, Vaisaari) on yhteensä 47 ET-oppilasta.

Pääsääntöisesti opetusta antavat opettajat, jotka itse eivät opeta uskontoa.

Huoltajille on tiedotettu ET:stä 1-6 luokkien kouluissa kouluun ilmoittautumisen ja uusien oppilaiden tutustumispäivän yhteydessä. Vaisaaren koulun rehtori on keväisin, maaliskuussa, kuudensien luokkien tiedotusillassa käynyt ET:n opiskeluun liittyvät asiat läpi. Oppilaille on jaettu myös kirjallinen tiedote, jossa opiskeluun liittyvät tiedot on mainittu.

Jotkut koulut ovat käyttäneet Raision Vapaa-ajattelijat ry:n edustajia ET-oppitunneilla.

Suurissa kouluissa ei ole ollut mahdollisuuksia välttää hyppytunteja ET-opetuksen järjestelyissä, mutta pääsääntöisesti oppitunnit on pyritty sijoittamaan ET-oppilaiden kannalta mahdollisimman tarkoituksenmukaisesti.

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?