VAPAA-AJATTELIJAIN LIITON LIITTOHALLITUS VAIHTOI VARAPUHEENJOHTAJANSA (7.12.2009)

Vapaa-ajattelijain liiton liittohallitus (LH) on sähköpostikokouksessaan 2.12.2009 vaihtanut liiton varapuheenjohtajan. Aiemmin vpj:na toiminut Aki Räisänen on Kainuun Vapaa-ajattelijat ry:n (77446; per. 10.11.1959) puheenjohtaja. 

Uudeksi vpj:ksi valittiin Robert Brotherus. Hän on Helsingin Vapaa-ajattelijat ry:n (45349; per. 2.3.1936) jäsen. 

Vaihdon taustalla on ainakin syitä, jotka liittyvät toiminnanjohtaja Paula Vasaman 12.5.2009 tapahtuneeseen irtisanomiseen. Räisänen oli jättänyt asiassa eriävän mielipiteensä. Toiseksi Räisänen oli sääntömääräisenä nimenkirjoittajana yhdessä pääsihteeri Eino Huotarin kanssa, Vasaman pyynnöstä, kirjoittanut 8.7.2009 Vasamalle työtodistuksen muun hallituksen asiasta tietämättä. 

Edellisen kerran Räisänen menetti vpj:n paikkansa 5.10.2003. Silloin hänen tilalleen valittiin kukkosmieliseen viisikkoon kuulunut Tauno Lehtonen. Operaation taustalla oli silloinkin työntekijän työsuhteen laiton päättämisyritys LH:n kokouksessa 8.3.2003. Tällöin LH:n em. viisikko (Juha Kukkonen, Eino Huotari, Marko Koivuniemi, Tauno Lehtonen ja Jorma Snellman) koetti päättää tämän kirjoittajan työsuhteen vastoin LH:n itse sopimia toimintaperiaatteita ja ilman, että asia olisi mainittu edes kokouskutsussa ja esityslistaehdotuksessa. Pj Erkki Hartikainen ja vpj Aki Räisänen eivät kumpikaan suostuneet tällaiseen kokousmenettelyyn. Kokous päätettiin ja se muuttui sääntöjen mukaan päätösvallattomaksi. Näin kukkosmielisten LH:n jäsenten aikeet menivät sillä kertaa myttyyn ja viivästyivät. 

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?