40 MAINOSBUSSIA STARTTAA PÄÄKAUPUNKISEUDULLA (18.6.2009)

Päivitetty 21.6.2009
Päivitetty 22.6.2009

Vapaa-ajattelijain liiton, Suomen Humanistiliiton ja Tampereen vapaa-ajattelijain uskonnoton bussimainoskampanja alkaa maanantaina 22.6.2009. Liikenteeseen lähtee 40 bussia. Kunkin bussin kyljessä on yksi suorakaiteen muotoinen mainos eli mainoksiakin on 40. 

Mainosbusseja ei ole kiinnitetty määrätyille linjoille, vaan sama bussi voi ajaa kahden viikon mainosaikana eri linjoja. Kaikki bussit liikennöivät kuitenkin vain pääkaupunkiseudulla eli Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupunkien alueilla. 

Alun perin kerrottiin, että 12.000 eurolla, joka oli rahankeräystavoite, saataisiin ainakin 200 mainosta ja bussia liikkeelle. Kampanjasivun mukaan 16.6.2009 mennessä varoja on saatu kerätyksi 9.000 euroa. 

Kampanjan mainoslause on: Jumalaa tuskin on olemassa. Lopeta siis murehtiminen ja nauti elämästä. Tampereen ja Turun liikennelaitokset kuitenkin hylkäsivät tämän mainostekstin ”hyvien tapojen vastaisena”. Kampanjan vetäjät ovat sen jälkeen päättäneet mainostaa näissä kaupungeissa vähemmän ytimekkäällä mainoslauseella: Iloitse elämästäsi. Kuin se olisi ainoasi. Koska se on. Osa kampanjavaroista ohjataan näiden mainosten ostamiseen ja keräykseen toivotaan edelleen lisää lahjoituksia. 

    Mainos koostuu neljästä palasesta.  

YLE ja A-studio kuvasivat mainosten liimaamista Ruskeasuon varikolla Helsingissä iltapäivällä 21.6.2009. YLE lähettää asiasta uutista jo samana iltana. A-studiossa aiheen pitäisi olla esillä keskiviikkona 24.6.2009. 

    Yhtä mainosta on vaurioitettu.

Bussimainoskampanjasta kerrottiin aiemmin tällä sivustolla 30.4.2009

Kimmo Sundström

Korjaus: Mainosten oikea määrä pääkaupunkiseudulla on 64, joista osan pitäisi olla raitiotievaunuissa. Bussimainoskampanja alkoi samanaikaisesti myös Turussa ja Tampereella. Näissä kaupungeissa mainoksia on yhteensä 40.


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?