PAULA VASAMA ULOS TALOUSVALIOKUNNASTA JA TOIMITUSNEUVOSTOSTA (6.6.2009)

Vapaa-ajattelijain liiton liittohallitus katkoi kokouksessaan 23.5.2009 jäljelle jääneitä siteitä liiton ja 12.5.2009 irtisanotun toiminnanjohtaja sekä taloudenhoitaja Paula Vasaman välillä. Vasama ”poistettiin” liiton talousvaliokunnasta eikä hän myöskään jatka Vapaa Ajattelija -lehden toimitusneuvostossa. 

Uusiksi toimitusneuvoston jäseniksi valittiin Anniina Tapioharju (Tampereen vapaa-ajattelijain hallituksen jäsen; TAVA:n kotisivun mukaan varajäsen), Heljä Pekkalin (Pohjois-Kymen Vapaa-ajattelijain puheenjohtaja) ja Susanna Niinimäki (Helsingin Vapaa-ajattelijain hallituksen jäsen). 

Puheenjohtaja Jussi K. Niemelän kuukausikirje 2/2009 (3.6.2009) kertoo, että liiton ”toistuvat talousongelmat on vihdoin saatu ratkaistua”. Toiminnanjohtaja Vasaman palkkakuluihin aiemmin menneitä varoja voidaan nyt käyttää ”paikallisyhdistysten tukemiseen ja toiminnan edistämiseen”. 

Hallituksen kokouksen 23.5.2009 oli määrä päättää siitä kuinka irtisanotun Vasaman työtehtävät jatkossa organisoidaan. Uusin tiedote ei kuitenkaan valaise tätä asiaa. Niemelällä itsellään on liiton tilinkäyttöoikeudet ja hän toimii nyt ainakin toistaiseksi taloudenhoitajana hoitaen maksuliikennettä jne. 

Liiton toimisto oli kokonaan kiinni kaikkina tai vähintään useimpina päivinä 13.5.-15.5. ja seuraavalla viikolla (aikavälillä yhteensä seitsemän työpäivää) ennen liittohallituksen kokousta 23.5.2009. Toimistopalveluaikanakaan ei päässyt asioimaan toimistossa. Tilanne parantui 25.5. lukien, mutta senkin jälkeen toimisto on ollut joskus kiinni toimistopalveluaikana. Töitä on jatkettu tukityöllistetyn toimistosihteerin ja puheenjohtajan voimin. 

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?