KULTTUURIOHJELMAN UUDISTAMISTYÖRYHMÄ NIMETTIIN (15.5.2009)

Vapaa-ajattelijain liitto ry:n Kulttuuriohjelman laativat ja kirjoittivat kaiken saadun palautteen huomioiden liiton edesmennyt puheenjohtaja Kari Saari ja tämän kirjoittaja. Se hyväksyttiin Lahden liittokokouksessa 1993 ja julkaistiin 1994 21-sivuisena vihkosena. 

Kesällä 2008 Piikkiön liittokokouksessa ohjelmaa esitettiin päivitettäväksi, mutta kokous päätti, että uudistustyö etenee järjestökäsittelyn kautta. Siihen mennessä tehdyt ehdotukset lähetetään jäsenyhdistyksille ja kaikkien tulee lähettää palaute Eino Huotarille 31.10.2008 mennessä. 

Huotarin tuli raportoida palautteesta jo syksyllä hallitukselle ja liittovaltuustolle. Tarkoituksena oli, että valmistelu jatkuisi talven yli ja päivitetty tai uusi ohjelma voitaisiin hyväksyä liittovaltuuston kevätkokouksessa. Asiasta ei tullut mitään. Liittovaltuuston asialistalla tämä asiaa ei ollut syksyllä, eikä keväälläkään, kun valtuusto kokoontui 26.4.2009. 

Hallitus nimeää ohjelmanuudistamistyöryhmän 

Tästä syystä liittohallitus nimesi uuden ohjelmanuudistamistyöryhmän. Siihen valittiin Tapani Hietaniemi, Susanna Niinimäki, Heljä Pekkalin ja Jaakko Wallenius. Näistä Pekkalin on Pohjois-Kymen Vapaa-ajattelijoista, kaikki muut Helsingin Vapaa-ajattelijoista. Ryhmä toimii yhteistyössä Huotarin kanssa, joka on Karkkilan Vapaa-ajattelijain jäsen. 

Liiton puheenjohtaja Jussi K. Niemelän mukaan uudistettu ohjelma ”voidaan kuitenkin hyväksyä vasta seuraavassa liittokokouksessa”. Näin asia siirtynee taas parilla vuodella. 

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?