ROVANIEMEN VAPAA-AJATTELIJAT VAPAA-AJATTELIJAIN LIITON JÄSENYHDISTYKSEKSI (15.5.2009)

16.11.2006 perustettu Rovaniemen Vapaa-ajattelijat hyväksyttiin 4.4.2009 liiton jäsenyhdistykseksi. Liittohallitus jousti asiassa samalla tavalla kuin syksyllä 1999 Pääkaupunkiseudun vapaa-ajattelijain (sittemmin Pääkaupunkiseudun ateistit ry) kohdalla. Yhdistykset eivät olleet rekisteröityjä, kun ne hyväksyttiin jäseniksi, vaikka liiton säännöt (4 §) sitä vaativat. 

Pääkaupunkiseudun vapaa-ajattelijat hyväksyttiin liiton jäsenyhdistykseksi 16.10.1999. Asiaa vastustivat Sirkku Sievänen, Juha Kukkonen ja Eino Huotari. Näistä henkilöistä vain Sirkku Sievänen on nyt vainaja. Kukkonen jäi valitsematta mihinkään liiton luottamustehtävään Järvenpään liittokokouksessa 12.6.2005. Sen sijaan Eino Huotari on nykyisenkin liittohallituksen jäsen. Kun Rovaniemen Vapaa-ajattelijat ei ole kuluneen kahden ja puolen vuoden aikana osoittanut enempää aktiivisuutta, ei ole odotettavissa, että liittohallituksen päätöksestä nostettaisiin meteliä. Vakaa-ajattelijoiden mielestä passiivinen yhdistys on paras yhdistys. Toivotan kuitenkin hyvää jatkoa Rovaniemen Vapaa-ajattelijoille. Rovaniemi on suuri kaupunki, jossa ehdottomasti tulee olla uskonnottomien yhdistys. 

Pohjois-Savon Vapaa-ajattelijat katsottiin eronneeksi 

Pohjois-Savon Vapaa-ajattelijat ry puolestaan katsottiin eronneeksi liitosta sen laiminlyötyä liittomaksujen tilittämisen kolmelta perättäiseltä vuodelta (2006-2008). Jäsenyhdistyksiä on nyt 27 (liiton kotisivulla on virhetieto 29). 

Vaikka yhdistys ei halunnut tilittää liittomaksuja liitolle, se ei kuitenkaan muuten ole ollut täysin passiivinen. Yhdistyksen jäsen Anssi Kontkanen äänesti liittovaltuuston jäsenenä 9.2.2007 liiton hajottamisen ja Pääkaupunkiseudun ateistit ry:n liitosta erottamisen puolesta. Muuta toimintaa ei tiedossani ole. 

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?