MARKO KOIVUNIEMI EHDOTTAA KIRKON ULKOMAANAVUN TUKEMISTA (10.1.2009)

Vapaa-ajattelijain liiton liittohallituksen jäsen Marko Koivuniemi on imagokeskisen toiminnan kannattaja ja on nyt keksinyt uuden ajatuksen vapaa-ajattelijoiden imagon kiillottamiseksi. 

Hän ehdottaa lahjoitusten tekemistä Kirkon Ulkomaanavulle (KUA). Hän näkee hedelmälliseksi myös avoimen kampanjan KUA:n puolesta. 

Koivuniemi ajattelee itsellään olevan ”ateistiylpeyttä”, jonka pystyisi nielemään, eikä sano häpeävänsä ehdotustaan. Hän kertoi ehdotuksestaan liiton ylläpitämällä Kinatori-sähköpostikeskustelulistalla. 

Ehdotus on tehty myös sen esiintuomiseksi, että vapaa-ajattelijoilla ja ateisteilla on eroja. Ateistit eivät halua tukea kirkollista toimintaa. 

Kirkon Ulkomaanapu 

Kirkon Ulkomaanapu syntyi 1947. Se on avustustyöhön käytettyjen varojen mukaan laskien Suomen suurin ”kehitysyhteistyöjärjestö”. Vuonna 2007 sen tulot olivat 23,8 Meur, josta 15,3 Meur (64,3 %) oli verirahaa. Pelkästään ulkoasiainministeriön tuki kattoi tuloista lähes 40 prosenttia. Menot olivat 23 Meur, josta ulkomaisiin avustuksiin meni 20 Meur ja yleishallintoon sekä kotimaan tukitoimiin 3 Meur. 

Koivuniemi oli vuoden 2008 Piikkiön liittokokouksessa 14.-15.6.2008 Tampereen vapaa-ajattelijoihin kuuluvan Jori Mäntysalon ja Satakunnan vapaa-ajattelijoihin kuuluvan Erja Sallisen pääsihteeriehdokas. Ensimmäisellä vaalikierroksella kolmelle ehdokkaalle annettiin yhteensä 31 ääntä, joista Koivuniemi sai yhdeksän, eikä päässyt toiselle vaalikierrokselle. 

Koivuniemi on Juha Kukkosen ja Eino Huotarin seurailija

Kimmo Sundström 


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?