VAPAA AJATTELIJAN SAAMA KULTTUURILEHTITUKI EI KASVANUT (22.10.2008)

Vapaa-ajattelijain liiton julkaiseman Vapaa Ajattelija –lehden saama kulttuurilehtituki on juuttunut paikoilleen. Tukea haettiin 10.000 euroa, mutta opetusministeriö myönsi sitä 7.000 euroa, kuten edellisenäkin vuonna. Lehden saamista valtionavustuksista on aiemmin julkaistu taulukko http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti158.pdf

Liiton saama valtion yleisavustus on polkenut paikoillaan vuodesta 2004 lukien ja on 25.000 euroa. 

Liittohallitus ei saanut viime liittokokouskaudella paljon kiitosta oppositiolta, kesäkuun liittokokoukselta eikä näköjään opetusministeriöltäkään. Hallituksen jäsenet ovat tosin itse kiitelleet itseään. Ihan kaikki eivät ole jaksaneet kiittää edes itseään. Edelliskauden liittohallituksen varsinainen jäsen Petri Karisma kirjoitti tämän kuun alkupuolella sähköpostikeskustelulista Kinatorilla: ”Olen moneen kertaan puhunut, että liitolla pitäisi olla omaa toimintaa. On jotenkin käsittämätöntä, että liitto ei ole tehnyt mitään merkittävää moneen vuoteen.” Karisma ei pyrkinyt enää jatkamaan liittohallituksen jäsenenä. 

Tamperelaisten ja joidenkin muiden vapaa-ajattelijain välillä on ollut kissanhännänvetoa. Uudessa Vapaa Ajattelijan numerossa 5/2008 on kansikuvana Ilja Repinin maalaus Zaporižžjan kasakat kirjoittavat kirjettä Turkin sulttaani Mohammed IV:lle (1878-1891; http://fi.wikipedia.org/wiki/Kuva:Repin_Cossacks.jpg). Tämän on arveltu olevan salaivaa. Maalaus pitäisikin tulkita näin: Tampereen ”mediakestävien” vapaa-ajattelijateekkarien strategiatiimi laatimassa pikku olusissa ja ilman esityslistaa kirjettä Lapuan piiska Simo Peuralle. Puheenjohtaja Karisma istuu pöydän päässä, Jori Mäntysalo kirjoittaa sulkakynällä ja Teuvo Kantola nauraa makeasti turkislakki päässään. Kaikilla on kovin hauskaa.

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?