Pääkaupunkiseudun
vapaa-ajattelijat ry

 

PROMETHEUS-SEREMONIAT [PRO-SEREMONIAT] OY TEKI NOLLATULOKSEN (27.4.2001)

Liikevaihto ja tulos

Yhtiön tilikauden 2000 liikevaihto oli 50.818,00 mk (1999/9 kk: 29.782,00 mk) ja voitto neljä penniä (1999/9 kk: tappio 10.644,58 mk). Julkistetusta tuloslaskelmasta tai toimintakertomuksesta ei selviä kuinka paljon tuloa kertyi erikseen seremoniapalvelujen, muusikkopalvelujen, seremoniakirjan ja muiden mahdollisten palvelujen tai tuotteiden myynnistä.

Liikevaihdon kasvu on ilahduttavaa. Yhtiön alkuperäisestä liikevaihtotavoitteesta yhtiö pystyi toteuttamaan vuonna 1999 11,3 % ja vuonna 2000 6,0 %, kun oletetaan arvioitu kasvu lineaariseksi. Vuoden 2001 liikevaihtoarvio oli 1.339.000 mk. Ne, jotka eivät uskoneet vuonna 1998, että tavoite oli alun alkaenkin sumutusta ja utopiaa, varmaankin myöntävät asian viimeistään vuoden kuluttua.

Yhtiön ostot olivat 8.100 mk. Palkkoja ja palkkioita yhtiö maksoi 8.929,52 mk. Sen sijaan tuloslaskelman kohta liiketoiminnan muut kulut, -26.933,73 mk, on arvoituksellinen. Yhtiö ei kerro mitä se sisältää. Arvaan, että kohta sisältää mainos-, taksi-, posti- ja puhelinkuluja. Lisäksi kohta sisältää paljon muita kuluja. Niistä en esitä tässä arvausta.

Osakkailla oli mahdollisuus kysyä yhtiökokouksessa 20.3.2001 minkälaista toiminta oikeasti oli ollut. Toiseksi suurin osakas eli Vapaa-ajattelijain liitto (omistusosuus 29 %) kertoi suhtautumisestaan yhtiöön pidättäytymällä lähettämästä edustajaansa yhtiökokoukseen.

Yhtiö haluaa liitolta lisää rahaa palkkalaisilleen

Viime kesänä ennustin, että yhtiön tarve kupata lisärahaa liitolta tai muilta osakkailta kasvaa. Toimitusjohtaja Anneli Aurejärvi-Karjalainen toteutti ennustuksen puolessa vuodessa. Yhtiö haki Vapaa-ajattelijain liitolta kulukorvauksia juhlapuhujien lisäksi muusikoille, laulajille ja orkestereille "siviilimusiikin" esittämisestä.

Vapaa-ajattelijain liitto on halunnut tukea juhlapuhujia, koska tätä varten saatiin lahjoitusvaroja ja koska puhujien määrää sekä heidän valmiuksiaan halutaan kasvattaa. Mutta miksi tukea muusikoita? Muusikoista ei ole pulaa. On yhtiön asiakkaiden asia maksaa heidän palveluistaan.

Yhtiö haki korvauksia myös takautuvasti. Kuppaus onnistui. Korvausten maksaminen vain yhden osakkaan pussista ei ole sopivaa osakeyhtiössä. Kuka muu osakas hyväksyisi tällaisen itseensä kohdistuvan kuppauksen?

Korvaukset jarruttavat palveluhintojen nousua. Kuluttajia tämä miellyttää, onhan yhtiötä moitittu korkeahkoista hinnoista.

Palvelujen hinnoittelu

Yhtiö aloitti hintailmoittelunsa kuluttajansuojaviranomaisten pakottamana. Kesäkuussa yhtiö kertoi palveluhinnoistaan kotisivullaan. Vapaa-ajattelijain liiton toimistolle hinnoista tiedotettiin 29.12.2000. Yhtiö uusi esitteensä niin, että niissä kerrotaan nyt puhuja- ja muusikkopalvelun hinnat.

Toiminnan sisältö

Yhtiön toimintakertomus antaa vanhaan tapaan vähän ja ylimalkaista tietoa yhtiön toiminnasta. Siinä on mainosesitteen sävy, mutta myös muutama asiallinen vivahde.

Media antoi paljon julkisuustukea yhtiölle. Häät-cd-rom-levyyn yhtiö tuotti siviilihääosuudet. Yhtiö esiintyi myös "erilaisissa yleisötapahtumissa", ei tosin kerrota missä.

Toimintakertomuksen mukaan uusia "puhujia ja muusikoita ilmoittautui palvelukseen". Ei kerrota minkä verran heitä on. Tilintarkastajaa ei mainita, kotisivun ylläpitäjää ei mainita.

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?