Pääkaupunkiseudun
vapaa-ajattelijat ry

 

JUHLAPUHUJASELVITYS VALMISTUI (19.9.2000)

Vapaa-ajattelijain liitto ry:n, sen jäsenyhdistysten sekä Uskonnottomat juhlapuhujat ry:n yhteistyönä on valmistunut Kimmo Sundströmin laatima selvitys vapaa-ajattelijain juhlapuhujista. Juhlapuhujat esiintyvät lasten nimenantojuhlissa, nuorten aikuistumisjuhlissa, uskonnottomissa häissä ja hautajaisissa, tarvittaessa muissakin juhlissa.

Luettelo on laadittu palvelemaan liiton jäsenyhdistysten tarpeita. Liiton 20 aktiivisesta jäsenyhdistyksestä Lohjan seudun vapaa-ajattelijat ry, Salon seudun vapaa-ajattelijat ry ja Seinäjoen Vapaa-ajattelijat ry ovat ilmoittaneet, ettei niillä ole tällä hetkellä yhtään juhlapuhujaa. Yksi yhdistys (Helsingin Vapaa-ajattelijat ry) on luopunut kokonaan puhujapalveluiden tuottamisesta. Kaikilla muilla yhdistyksillä on omia juhlapuhujia yhdestä viiteen puhujaa. Selvitys luettelee yhteensä 39 juhlapuhujaa.

Jäsenyhdistysten puhujien lisäksi selvitys sisältää ryhmän muut puhujat. Nämä henkilöt ovat sellaisia Uskonnottomat juhlapuhujat ry:n puhujia, jotka eivät jo esiinny jäsenyhdistysten puhujien joukossa tai "villejä" juhlapuhujia. Uskonnottomat juhlapuhujat ry:n puhujien lukumäärä on yhteensä 12.

Selvitys kertoo juhlapuhujien osoitteet, puhelinnumerot ja mahdolliset sähköpostiosoitteet.

Myös Prometheus-seremoniat Oy [Pro-Seremoniat] tuottaa juhlapuhujapalveluita. Yhtiö ei halua kuitenkaan esittää luetteloa juhlapuhujista, jotka ovat sen palveluksessa. Tästä syystä yhtiön puhujia ei ole tässä selvityksessä lueteltu.

Kimmo Sundström
puheenjohtaja
Pääkaupunkiseudun vapaa-ajattelijat ry


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?