PÄÄKAUPUNKISEUDUN ATEISTIT RY TIEDOTTAA

MIELENOSOITUS KULOSAAREN YHTEISKOULUA VASTAAN (7.8.2013)

Pääkaupunkiseudun ateistit ry järjestää mielenosoituksen maanantaina 12.8.2013 klo 7.45-10.15 Kulosaaren yhteiskoulun (Ståhlberginkuja 1, Svinhufvudinkuja 6) liepeillä koulun lukuvuoden alkaessa. Koulu on metroradan varressa eikä kaukana Kulosaaren metroasemasta. 

Mielenosoituksen syy on koulun päätös yhdistää yläkoulussa ainakin osittain elämänkatsomustiedon opetus uskonnonopetukseen. Sellainen on kuitenkin perusopetuslain vastaista ja rikkoo ateistien perus- ja ihmisoikeuksia. 

Tein keväällä asiasta lehtitietojen perustalta kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle, mutta sitä ei otettu tutkittavaksi, koska kyse oli vasta koulun aikeista. Katso Kantelut-osaston kohta 1.18 ja
uutiset kantelusta Lehdet-osastossa.

Rehtori Lauri Hallan minulle aiemmin kertoman mukaan koulun johtokunta päätti 7.5.2013 katsomusaineita koskevasta opetussuunnitelman muutoksesta. Uusi opetussuunnitelma on kaiketi tullut voimaan elokuun alusta, mutta siitä ja opetusjärjestelyistä ei minulla vielä ole tarkempaa tietoa rehtorille osoittamastani pyynnöstä huolimatta. Joka tapauksessa uusi kanteluni on valmisteilla.

Kulosaaren yhteiskoulu on yläkoulun ja lukion käsittävä yksityinen koulu, jossa suomen ohella opetuskielenä on englanti. Koulu on Helsingin kaupungin sopimuskoulu, jonka oppilaaksiottoalue on Kulosaari. Kaupunki pystyisi painostamaan koulua taloudellisesti. 

Jouni Luukkainen
puhjeenjohtaja


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?