PÄÄKAUPUNKISEUDUN ATEISTIT RY TIEDOTTAA

  MIELENOSOITUS YLIOPISTOJEN USKONTOSIDONNAISUUTTA VASTAAN (27.8.2008)

Helsingin yliopiston vapaa-ajattelijayhdistys Prometheus ry järjestää mielenosoituksen Senaatintorilla yliopiston avajaispäivänä maanantaina 1.9.2008 alkaen kello 12.15.  Mielenosoitus päättyy, kun yliopiston kirkkoväen kulkue on mennyt jumalanpalvelukseen.  Yhdistyksen tiedote kertoo mielenosoituksen tarkoituksesta:

”Suomen yliopistot on edelleen sidottu luterilaiseen uskontunnustukseen, ja tämä näkyy yliopistojen virallisissa tilaisuuksissa, kuten promootioissa ja avajaisissa. Yliopistojen vuosittaiset avajaiset, joissa marssitaan näyttävästi yliopistorakennuksesta kirkon puolelle jumalanpalvelukseen, ovat näkyvin merkki uskontosidonnaisuudesta, jota kaikki yliopistolaiset joutuvat vakaumuksestaan huolimatta sietämään.


Yliopiston tumma-asuinen kirkkoväki menossa Tuomiokirkkoon 11.9.2006.  Ateistimielenosoittajat taustalla vaativat kirkkoa irti yliopistosta.

Helsingin yliopiston vapaa-ajattelijoiden mielestä kenelläkään ei pidä enää tällä vuosituhannella olla mitään velvollisuutta osallistua uskonnollisiin taikamenoihin voidakseen hankkia korkeakoulusivistystä tai toimia yliopistovirassa. Läntisistä demokratioista mm. Ranska ja USA pärjäävät hyvin ilman valtionkirkkoja. Yliopistossa ei pitäisi kouluttaa ketään uskonnollisiin työtehtäviin. Pappiskoulutus sekä uskonnollinen varhaiskasvatus tulisi jättää uskonnollisten yhteisöjen omaksi huoleksi.

Koska yliopistolaitos tunnustaa kirkollisen sidonnaisuutensa vuosittain juhlallisissa avajaisseremonioissaan, myös vapaa-ajattelijat osoittavat vuosittain mieltään tätä sidonnaisuutta vastaan. Juuri nyt on oikea aika osoittaa mieltä kirkon erottamiseksi valtiosta ja yliopistosta.

Kirkko irti valtiosta ja yliopistosta!

Lisätietoja: Janne Vainio, p. 050 365 6808.”

Kimmo Sundström

Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?