PÄÄKAUPUNKISEUDUN VAPAA-AJATTELIJAT RY TIEDOTTAA

ILMO KILPIÖ ON POISSA

Vapaa-ajattelijain liitto ry järjesti 1.9.2000 kuolleen Ilmo Olavi Kilpiön uskonnottomat hautajaiset. Hautajaiset pidettiin syyspäiväntasauksena 22.9.2000 ja ne noudattelivat sopimusta, jonka Kilpiö oli 1.11.1996 tehnyt liiton kanssa. Kilpiö oli pianonsoiton opettaja ja hän kävi silloin tällöin auttelemassa liiton toimistoa pikku askareissa.

Hautajaisia järjesteli liiton toimisto. Hautajaiset pidettiin Hietaniemen krematoriokappelissa ja seremoniamestarina toimi liiton varapuheenjohtaja Leila Närhinen. Lähiomaisten ja muiden ystävien lisäksi hautajaisiin osallistuivat Ilmon vapaa-ajattelijaystävät Timo Meltti ja Kimmo Sundström.

Hautajaisten käsiohjelman laati Timo Meltti. Ilmon toivomusten mukaisesti hautauspuhetta ei pidetty, mutta Leila Närhinen lausui hautaustilaisuudessa Uuno Kailaan runoja. Hautajaismusiikkina soitettiin Toivo Kuulan Preludi e-molli ja Chopinin Preludi e-molli.

Muistotilaisuudessa pianotaiteilija Johannes Kleinwächter esitti Ilmon lempikappaleen Chopinin Nocturne OP 9, No 2 C-duuri. Ilmo Kilpiö oli itsekin soittanut Chopinin musiikkia.

Vainajan toivomusten mukaisesti hänen tuhkansa on siroteltu mereen. Kilpiön kuolinilmoitus on julkaistu Helsingin Sanomissa 29.9.2000.

Kimmo Sundström
puheenjohtaja


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?