Nimi Pääkaupunkiseudun ateistit ry

Ateistit laskivat kukkia Erkki Hartikaisen haudalle (28.6.2024)

Pääkaupunkiseudun ateistit ry:n aktiivit laskivat seppeleen ja kukkia Erkki Hartikaisen (24.6.1942 Iisalmen maalaiskunta-11.7.2021 Helsinki) haudalle 24.6.2024. Päivä on Erkin syntymäpäivä. Oli mitä ihanin kesäsää, lämpotila oli 24 astetta.

Erkin hauta on Vantaalla, Honkanummen hautausmaan tunnustuksettomassa osassa (kortteli 79H, rivi 18, hauta nro 652). Haudalla ei ollut muistomerkkiä. Hauta on käytävän ja hautarivin kulmauksessa. Naapurihautakivissä ei ollut uskonnollisia symboleita, ympäristö näytti siivolta ja rauhalliselta.

Erkin hauta 1 Kimmo Sundström laskee seppeleen Erkin haudalle. Oikealla Jouni Luukkainen kukkakimpun kanssa. Kuva: Kalevi Korppi.

Erkin kuolemasta on jo aikaa. Kukkaseppeleeseen valittiin tummanpunaisia ruusuja ja keltaisia krysanteemeja. Keltaisessa nauhassa oli teksti: ”Erkille, suurelle ateistille ja ET:n isälle. - Ateistiystävät 24.6.2024”.

Erkin hauta 2 Jouni Luukkainen (vas.) ja Kalevi Korppi Erkin haudalla.

Mukaan tilaisuuteen olivat päässeet yhdistyksen puheenjohtaja Jouni Luukkainen, varapuheenjohtaja Kimmo Sundström ja varatoiminnantarkastaja Kalevi Korppi.

Erkin hauta 3 Erkin kukitettu hauta vasemmalla.

Kimmo Sundström