takaisin otsikoihin

Ei pakollista uskontotietoa (Nykypäivä 23.5.2008)

[Toimituksen lainaus sivun ylälaidassa: "Hallituksen esitys tätä valtion koulua koskevaksi laiksi väitti, ettei laki muka riko perustuslaissa säädettyjä perusoikeuksia." Jouni Luukkainen]

Uskonnonopetuksen naamiointi uskontotiedoksi ja pakottaminen kaikille johtaisi samanlaiseen kanteluun, jonkalainen YK:n ihmisoikeuskomitealle tehtiin uskonnollisiin yhdyskuntiin kuulumattomien peruskoulun oppilaiden uskontojen historia ja siveysoppi -oppiaineen opetussuunnitelmasta, ja jonka ratkaisusta seurasi elämänkatsomustiedon opetus.

EU:n kemikaaliviraston tähden perustetussa Helsingin
eurooppalaisessa koulussa Eurooppa-koulujen (pakollinen) uskonto/elämänkatsomustieto muutettiin silti vaivihkaa uskontotiedoksi, joka opetus-
suunnitelmassa on englanniksi "religious education" eli siis uskontokasvatus.

Hallituksen esitys tätä valtion koulua koskevaksi laiksi väitti, ettei laki muka riko perustuslaissa säädettyjä perusoikeuksia. Eduskunta ei asiasta havahtunut, eikä uskonnottomien edustajia kuultu missään vaiheessa.

Emme voi luottaa kemikaaliviraston tärkeään työhön, jos sen henkilöstö nyt hyväksyy elämänkatsomustiedon poiston ja näin uskonnonvapautensa vakavan loukkauksen.

JOUNI LUUKKAINEN
matematiikan dosentti
Helsinki